لوگو رسانه جهان معماری

ساختمان مسکونی سلامت – پامیر استودیو

ساختمان مسکونی سلامت

فائزه توسلی آرا

استان همدان

ساختمان مسکونی سلامت

فائزه توسلی آرا

استان همدان

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
ساختمان مسکونی سلامت
موقعیت پروژه :
استان همدان
آدرس پروژه :
ایران، همدان، خیابان استادان
شرکت مشاور :
پامیر استودیو
معمار مسئول :
فائزه توسلی آرا
تیم طراحی :
امید خوش طینت، پانیذ مولوی نجومی، بابک عباس آبادی
تاریخ آغاز پروژه :
1401
تاریخ پایان پروژه :
1403
مساحت زمین ( متر مربع ) :
273
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
شاهین فتحی
كارفرما :
ارسلان سلامت
عکاسی پروژه :
محمد غلامي، فائزه توسلی آرا
توضیحات فارسی

توضیحات پروژه

پروژه آپارتمان مسکونی سلامت در زمینی با هندسه نامنظم وبه مساحت ۲۷۳ مترمربع علیرغم تهیه نقشه ها و تایید در مراحل پایانی گرفتن نقشه پروانه با چالشهایی مواجه شده بود که کارفرما را مجاب به ارجاع  جهت طراحی جدید کرده بود. علاوه بر هندسه نامنظم زمین و موقعیت پروژه بین سه پلاک مجاور و یک فضای سبز، ضوابط تراکم تامین پارکینگ، چالش جدی و جدیدی هم توسط پلاک مجاورو با حمایت مقررات محدود کننده شهرداری در رابطه با همسایگی و نداشتن دیدمستقیم به پروژه تحمیل شده بود که باعث می‌شد ساختمان فقط قابلیت نورگیری از یک جهت را داشته باشد.

باتوجه به اینکه کارفرما درخواست طراحی آپارتمانی با چهار واحد مسکونی تک واحدی و یک واحد دوبلکس برای استفاده شخصی داشت عدم نورگیری از دوبر نگرانی زیادی را به همراه داشت. بنابراین چالش نورگیری مهمترین و اولین مساله در روند طراحی شد. علیرغم نورگیری از صرفا یک جهت ، مسایل پروژه با عدم استفاده از پاسیو و نورگیر، کنترل هر چه بیشتر بازشوها و حل مشرفیت همسایه ، نورگیری طبیعی همه کاربریها و دید به خیابان و منظره بیرون  و منظم بودن هندسه کاربریهای اصلی علیرغم غیرهندسی بودن زمین تعریف شد.

با محدودیت طولی جداره خیابان و طراحی سیرکولاسیون مناسب ، خوابها در سمت خیابان و سالنهای پذیرایی در انتهای ساختمان جانمایی شد. به همین منظوربا شکستگی در سمت دیوارمشرف به همسایه ی شاکی، فضایی به عنوان نقطه عطف تعریف شد که نور تا کاربریهای عقب زمین کشیده شود.همچنین با ایجاد دیوار دو متری کاذب ، نبشی برای نورگیری و دید بیشتر ایجاد شد. در طبقات تک واحدی تراس در موقعیتی قرار گرفت که نورگیری و دید یکی از خوابها را تامین کند.

به این ترتیب همه کاربریهای اصلی در طبقات تک واحدی و دوبلکس از دید و نور طبیعی بهره مند بودند .سپس برای بالابردن ارتقا کیفیت عملکردهایی که در عمق قرار گرفته بود با مدنظر قرار دادن ضوابط کمیته سیما و منظر در دیوارصلب ، بازشوهایی مشبک و آجری تعبیه شد که به منظور نصب و بالا بردن استحکام مکانیکی آنها چسب مخصوص تندگیر و میلگردهای طولی و عرضی اجرا شدند. در واحد دوبلکس، وید در محلی قرار گرفت که بهره گیری از نورآفتاب در هر دو طبقه بیشترین نور را برای کاربریها تامین کند.

جهت طراحی هندسی منظم کاربریها در تضاد با هندسه نامنظم زمین، نمای اصلی دچار اغتشاشات فرمی شده بود که برای حل آن ضمن اختصاص بخشهایی به تراس، پوسته ای موازی با معبر قرار گرفت که با مدولار کردن سطوح جلوی بازشوها در طبقات، نمای اصلی علیرغم فرمهای اصلی نمایی منظم و بدور از اغتشاشات فرمی طراحی شد از طرفی برای بالا بردن ارتفا کیفیت فضاهای مستقر در عمق، در نمای مجاور و دیوار صلب مشرف به همسایه، با پیروی از تناسبات نمای اصلی، بازشوهایی طراحی شد که با آجرچینی  مشبک ضمن کنترل دید به همسایه در طول روزبا بازی نور و سایه ، فضایی پویا را برای سالنهای پذیرایی فراهم کرد. پارکینگها در دو طبقه، یک طبقه برای واحدهای تک واحدی  یک طبقه مجزا برای واحد دوبلکس کارفرما طراحی شد.

برای آرامش بیشتر از متریال آجر استقاده شد تا ضمن حفظ سابقه قبلی ساختمان و خوانشی جدید از استفاده از این متریال از مشخصات هویتی و ذاتی آجر برای پاسخ به یکی دیگر از مسایل پروژه ( نظم در عین بی نظمی) استفاده شود. برای نحوه چینش و سبک‌سازی دیوارها و مدوله‌ای آجری (ثابت و متحرک) – طراحی منحصربه‌فرد جزییات اجرایی این مدول ها با استفاده از قالب‌های سفارشی برای آجرهای سنتی استفاده‌شده و پیچ و مهره کردن آن‌ها به‌جای بندکشی و نهایتاً جایگزین کردن نور میان آجرها.

در نهایت، نمای دارای محدودیت پروژه، یکنواختی خود را در شب با نور چراغهای  داخل و در روز با سایه های منتج از چرخش آفتاب به فرمهای مختلف جایگزین می‌کند.

بدین ترتیب نمای پروژه سلامت با هدف نقد به ضوابطی که بدون توجه به کیفیات فضایی و اصول زیبایی شناسی که در آن بناها با نماهایی مخدوش، فضای شهری رو می پوشانند، طراحی شد تا نه تنها به عنوان یک محصول معماری، بلکه به عنوان یک اثر انتقادی بر ضوابط محدود کننده بر بهبود سیمای شهری اثر گذار باشد.

 

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “