_دکتر با توجه به اینکه موضوع سخنرانی شما تجربه نور در معماری داخلی بود، میخوام بپرسم از نظر شما جایگاه نور در معماری داخلی امروز تا چه اندازه کلیدیست؟ آیا میتونه فضا رو از نظر کارکرد هم دگرگون کنه؟
+سلام و خیلی ممنون از شما و مجموعه خوبتون. جایگاه نور در معماری عامل مشخصی است. نور همیشه میتوانسته به عنوان یک عنصر شکل دهنده فضای معماری باشد. نور در ابتدا به صورت حضور نور طبیعی در فضا و کنترل نور طبیعی میتونه شکل دهنده فضا باشد. بعد با نورهای وظیفه ای و مصنوعی میتوان کمبود نور طبیعی را در فضا هایی که نور طبیعی نبست جبران کرد. و در ضمن نور موضوعی جدا از ایده پردازی معماری نیست. یعنی هر معمار ایده ای دارد که از استراکچر گرفته از تاسیسات گرفته، شروع شده و بعد به ساماندهی فضای داخلی که همان نور پردازی است میرسد.
_با وجود این میزان از تکنولوژی و نوآوری در حوزهی نورپردازی آیا هنوز تاکیدی بر بهره گیری از نور طبیعی در طراحی ها وجود داره یا کمرنگتر شده؟ آیا باید همچنان تعادلی بین نور طبیعی و نور مصنوعی وجود داشته باشه؟
+نور طبیعی بسیار بستگی به اقلیم دارد. یعنی تابش و شدت نور طبیعی. وقتی شما نور را به عنوان یک المان در جهت ایده فضای معماری در نظر می گیرید. شروع آن نور با نور طببیعی است. یعنی نمیتوان گفت نور طبیعی جایگاهی ندارد و تکنولوژی جایگاه اصلی را دارد. اصلا شروع روز ما با نور طبیعی است مگر آنکه فضا را به طور کلی عاری از اپنینگ کنیم و ارتباطش را با خارج قطع کنیم. و بگوییم که میخواهیم طراحی اینجا را با نور مصنوعی انجام دهیم. تکنولوژی های حاضر در نور مصنوعی بسیار عالیست. و در کشور ما هم با وجود تولیدکنندگان داخلی در حال رسیدن به اوج خود هست و کاملا پاسخگوست. و اگر بخواهیم المان های نور مصنوعی رو با 10 سال گذشته مقایسه کنیم واقعا رشد چشمگیری داشتیم. می تواند در جهت ایده نوردازی معماری و کمک به نور طبیعی باشد.
_ آیا با پروژهای مواجه بودید که نورپردازی نقش اساسی در آن داشته باشه؟ لطفا برامون ازش صحبت کنید.
+حقیقتا من معمولا راجع به پروژه های خودم صحبت نمی کنم و سعی میکنم صحبت هایی که انجام میدیم در جهت اکادمیک باشد. چرا که قطعا پروژه های بهتری وجود دارند که به انها پرداخته شود. مثلا یکی از بهترین پروژه هایی که در حال حاضر به نورپردازی پرداخته، مجموعه نیایشگاه آقای مهندس علی شیخ الاسلام است. یک ساختمان به عنوان نمایشگاه طراحی و ساخته شده به نام نیایشگاه زواره که به نظر من بازی نور در آن فضا فوق العاده است و با استفاده از نور طبیعی در ان فضا تازه متوجه می شویم که حضور نور چقدر میتواند در جهت ایده، کمک کننده باشد. به نظر من آن پروژه یک نمونه بسیار خوب است.
_ نورپردازی و درواقع مدیریت نور در چه فضاها و یا پروژههایی ممکنه چالشبرانگیزتر باشند؟
+پروژه های مسکونی به دلیل اینکه فضای شخصی هستند و با کسی که از آن فضا استفاده می کند شکل می گیرد قطعا چالش کمتری دارد. اما در پروژه های عمومی و مخصوصا پروژه های با کاربری خاص مثل موزه ها، سالن های اجتماعات، عبادتگاه ها و غیره. چالش نور چون میتواند در حس فضا کمک شایانی بکند میتواند بسیار مهم و پررنگ باشد.
_ سپاس از اینکه زمانتون در اختیار ما و مخاطبانمون قرار دادید.
+خواهش میکنم. سپاس از تیم خوب شما.
جهت دسترسی به گفت و گوهای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.