- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های خارجی
- موزه لوور ابوظبی | Louvre Abu Dhabi
معمار: Jean Nouvel
سال: 2017
مساحت زمین : 64000 متر مربع
شهر: ابوظبی
کشور: امارات متحده عربی
عکاسان: Roland Halbe, Abu Dhabi Tourism & Culture Authority, Fatima Al Shamsi, Mohamed Somji
توضیحات ارائهشده توسط معماران: (متن ترجمه شده از انگلیسی)
“تمامی اقلیمها به استثناها علاقه دارند. گرمتر از آنچه که باید باشد در زمان سرما، و خنکتر از آنچه که انتظار میرود در مناطق استوایی. انسانها به خوبی نمیتوانند از شوک حرارتی مقاومت کنند. آثار هنری نیز چنینند. این مشاهدات ابتدایی بر روی موزه لوور ابوظبی تأثیر گذاشته است. این موزه میخواهد دنیای آرامی ایجاد کند که به طرز ساکت و بیدغدغهای نور و سایه، بازتاب و آرامش را ترکیب کند. موزه میخواهد به یک کشور، به تاریخ و جغرافیای آن تعلق داشته باشد بدون اینکه به ترجمهای سطحی و کسلکننده تبدیل شود که حاصل آن کسالت و تکرار است. این موزه همچنین به دنبال برجسته کردن جذابیتی است که از برخوردهای نادر ناشی میشود. پیدا کردن یک مجمعالجزایر ساختهشده در دریا بسیار غیرمعمول است. حتی غیرمعمولتر آن است که مشاهده کنیم این مجمعالجزایر توسط یک چتر محافظت میشود که بارانی از نور را میسازد. امکان دسترسی به موزه از طریق قایق یا پیادهروی از روی یک پانتون از ساحل نیز فوقالعاده است، قبل از اینکه شما به عنوان بازدیدکنندهای که مدتها منتظر بوده است، از مجموعههای منحصر به فرد بازدید کنید، در کتابفروشیها قدم بزنید یا از چایها، قهوهها و خوراکیهای محلی لذت ببرید. این یک مکان هم آرام و هم پیچیده است. یک تضاد در میان مجموعهای از موزهها که تفاوتها و اصالتهای خود را میپرورانند.
این پروژه بر اساس یک نماد بزرگ از معماری عربی طراحی شده است: گنبد. اما در اینجا، با تغییر آشکار از سنت، گنبد به یک پیشنهاد مدرن تبدیل شده است. گنبد دوگانهای به قطر 180 متر که هندسهای افقی و به طور کامل شعاعی دارد، از مواد بافتهشده و سوراخشدهای که سایه میدهد و با انفجارهای نور تزیین شده است. گنبد در آفتاب درخشان ابوظبی میدرخشد. در شب، این چشمانداز محافظتشده به یک واحه نور تبدیل میشود زیر گنبدی پرستاره.
موزه لوور ابوظبی به مقصد نهایی یک پرومناد شهری، یک باغ در ساحل، یک پناهگاه خنک، یک پناهگاه نور در طول روز و شب تبدیل میشود، و زیباییشناسی آن با نقش آن به عنوان پناهگاهی برای ارزشمندترین آثار هنری سازگار است.”
معمار برنده جایزه پریتزکر، ژان نوول، الهامگیری برای مفهوم موزه لوور ابوظبی را از فرهنگ معماری سنتی عربی جستجو کرده است. با رویکردی مبتنی بر موقعیت، نوول موزه لوور ابوظبی را به عنوان یک “شهر موزه” در دریا طراحی کرده است. مجموعهای متناقض از ساختمانهای سفید آن الهامگرفته از مدینه و سکونتگاههای عربی کمارتفاع است. در مجموع، 55 ساختمان جداگانه، شامل 23 گالری، این شهر موزه را تشکیل میدهند. نمای ساختمانها از 3,900 پانل بتن فیبر با عملکرد فوقالعاده بالا (UHPC) ساخته شده است. یک گنبد وسیع به قطر 180 متر بیشتر بخشهای شهر موزه را پوشش میدهد و از دریا، مناطق اطراف و شهر ابوظبی قابل مشاهده است. این گنبد توسط شرکت اتریشی واگنر بیرو ساخته شده که در ساختارهای فولادی تخصص دارند. گنبد شامل هشت لایه مختلف است: چهار لایه خارجی که با فولاد ضدزنگ پوشانده شدهاند و چهار لایه داخلی که با آلومینیوم پوشش داده شدهاند، که توسط یک قاب فولادی به ارتفاع پنج متر از هم جدا شدهاند. این قاب از 10,000 قطعه ساختاری تشکیل شده که پیشساخته شده و به 85 عنصر فوقالعاده بزرگ مونتاژ شده است، که هرکدام تا 50 تن وزن دارند. الگوی پیچیده گنبد نتیجه یک طراحی هندسی با دقت بالا است. این طراحی شامل همکاری نزدیک بین تیم طراحی معماری در آتلیههای ژان نوول و مهندسان ساختاری در مهندسی بوروهاپولد بوده است. این الگو در اندازهها و زاویههای مختلف در هشت لایه رویهم تکرار میشود. هر پرتو نور باید از هشت لایه عبور کرده و سپس ظاهر شده و ناپدید شود. نتیجه این طراحی اثر سینمایی است که با پیشرفت مسیر خورشید در طول روز شکل میگیرد. در شب، این گنبد 7,850 ستاره را تشکیل میدهد که از داخل و بیرون قابل مشاهده هستند. این اثر که “باران نور” نام دارد، موضوع بسیاری از مدلها و مدلسازیها در طول سالها بوده و یکی از ویژگیهای برجسته این مفهوم است. گنبد تنها بر روی چهار پایه دائمی قرار دارد که هرکدام 110 متر از هم فاصله دارند. این پایهها در داخل ساختمانهای موزه پنهان شدهاند تا اینطور به نظر برسد که گنبد در حال شناور است. ارتفاع داخلی گنبد از کف طبقه اول تا زیر پوشش آن 29 متر است. بلندترین نقطه گنبد 40 متر بالاتر از سطح دریا و 36 متر بالاتر از سطح کف طبقه اول است. طراحی موزه ترکیبی از طراحی سنتی و تکنیکهای مدرن ساخت است. محیط آرامشبخش آن بازدیدکنندگان را تشویق میکند تا از رابطه همیشه در حال تغییر بین خورشید و گنبد و همچنین میان دریا، ساختمانها و زمین لذت ببرند. مفهوم مهندسی پیچیده، موزه لوور ابوظبی را به یکی از نوآورانهترین و چالشبرانگیزترین پروژههای موزهای تبدیل کرده است که در سالهای اخیر ساخته شده است. فاز طراحی مفهومی پروژه موزه لوور ابوظبی در سالهای 2006 تا 2007 انجام شد. فازهای توسعه طراحی از 2007 تا 2012 و ساخت موزه از 2013 تا 2017 ادامه داشت. پیش از تکمیل موزه، لوور ابوظبی سه جایزه بینالمللی دریافت کرده بود: برنده در دسته “پروژه آینده” در جوایز طراحی هویت در سال 2015؛ جایزه طراحی فولاد اروپا در سال 2017 که با واگنر بیرو، متخصص گنبد لوور ابوظبی، دریافت شد؛ و برنده در دسته “بیشترین پروژه برجسته امارات متحده عربی” در جوایز طراحی هویت در سال 2017.
جهت دسترسی به پروژههای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “