لوگو رسانه جهان معماری

خانه قره‌ضیاء (رنجدوست) _ دفتر معماری داوود بروجنی

خانه قره‌ضیاء | رنجدوست

داوود بروجنی

استان آذربایجان غربی

خانه قره‌ضیاء | رنجدوست

داوود بروجنی

استان آذربایجان غربی

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
خانه قره‌ضیاء | رنجدوست
موقعیت پروژه :
استان آذربایجان غربی
آدرس پروژه :
ارومیه، قراضی‌الدین
شرکت مشاور :
دفتر معماری داوود بروجنی
معمار مسئول :
داوود بروجنی
تیم طراحی :
داوود بروجنی، حامد کلاته، علیرضا علمیه، هادی کوهی حبیبی، امیرمحمد عامل، پریا شهبازی
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
150
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
221
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
بهروز ارشادی پور
تاسیسات الکتریکی :
بهروز ارشادی پور
تاسیسات مکانیکی :
بهروز ارشادی پور
كارفرما :
-
عکاسی پروژه :
عکاسی پرشیا، پرهام تقی اف
جوایز کسب شده :
  • کاندید ساختمان سال ارک دیلی ۲۰۲۴
توضیحات فارسی

توضیحات پروژه (ارائه شده توسط معماران)

خانه قره‌ضیاء در شهر قراضی‌الدین قرار دارد که امروز از یک سو به دلیل افزایش قیمت زمین و از سوی دیگر به دلیل نیاز ساکنان به توسعه فضای زندگی خود و فرزندانشان، تعداد زیادی از خانه‌های یک‌طبقه در این شهر تخریب شده و جای خود را به ساختمان‌هایی با تعداد طبقات بیشتر داده‌اند. بیشتر این خانه‌ها جایگزین شده‌اند. طبق درک ما از اساس طرح از طریق مشاهدات میدانی و علی‌رغم صدور مجوز برای ساخت ساختمان‌هایی با تعداد طبقات زیاد توسط مراجع ذی‌صلاح، بیشتر خانه‌های جدیدی که بیشتر از دو طبقه دارند، طبقات سوم و چهارم آنها بدون استفاده مانده است. این تغییرات در حال تغییر چهره و مقیاس انسانی شهر است.

فضای میانه

طول زیاد پروژه و عدم امکان تأمین روشنایی مناسب برای فضای داخلی خانه رنجدوست، ما را بر آن داشت تا از مدل فضای میانه به عنوان تله‌ نور و ارتباط طبقات برای افزایش کیفیت زندگی ساکنان استفاده کنیم که در معماری ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد.

فضای خالی از سیم

توسعه درخواست کارفرما برای ماندن در چارچوب همسایگان دو طرف در طول، ما را بر آن داشت تا به ارتفاع آن فضای خالی نیز توجه کنیم. در بالای پروژه بین دو همسایه فضایی خالی وجود داشت که قابل مشاهده بود. ساختار قدیمی محدودیت‌هایی ایجاد کرده بود. یکی از نگرانی‌های دیگر ما شناخت ظرفیت‌های بالقوه این عنصر معماری در فراهم آوردن امکانات مختلف زندگی و توسعه آن بود که منجر به ایجاد پنجره‌هایی برای نشستن در خارج از ساختمان شد، هم در نمای روبه‌روی خیابان و هم در فضای میانه خانه.

نمای ششم

دیوار همسایگی غربی از گلی ساخته شده است که بسیاری از آنها آسیب‌دیده و شکسته‌اند. با توجه به نمای نامناسب این دیوار به دلیل نورگیرهای موجود در فضای میانه، تصمیم گرفتیم با آن تعامل کنیم و فضاهای خالی دیوار را پر کنیم. بنابراین فضاهای خالی را با گلدان‌ها پر کردیم و از طریق سیم‌هایی که در فضای خالی میان دو همسایه کار کرده بودیم، گلدان‌ها را با سیم‌ها درگیر کرده و امکان رشد این گیاهان روی سیم‌ها را فراهم کردیم. این امر علاوه بر ایجاد تعامل و نمای مناسب از داخل فضای میانه پروژه، به زیباسازی منظر شهری نیز کمک می‌کند.

توسعه فضایی

با توجه به عدم رضایت کارفرما از کیفیت زندگی در ساختمان قدیمی و نیاز او به توسعه فضای زندگی خود و فرزندانش، درخواست اولیه کارفرما تخریب کامل ساختمان و جایگزینی آن با یک ساختمان بلند بود که در نهایت این پیشنهاد پذیرفته شد.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “