لوگو رسانه جهان معماری

شوروم استیل فرم

شوروم استیل فرم

شبیر موسوی، امیررضا فاضل، مهدی کلاهی

استان تهران

شوروم استیل فرم

شبیر موسوی، امیررضا فاضل، مهدی کلاهی

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
شوروم استیل فرم
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، چهارراه سیروس، کوچه‌ حمام چال
شرکت مشاور :
استودیو طرح و ساخت آدمون
معمار مسئول :
شبیر موسوی، امیررضا فاضل، مهدی کلاهی
تیم طراحی :
ابوالفضل خمسیه، کسری کرمی، علیرضا هاشم زاده
گرافیک و پرزانته :
کسری کرمی
تاریخ آغاز پروژه :
1398
تاریخ پایان پروژه :
1399
مساحت زمین ( متر مربع ) :
200
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
200
دسته بندی کاربری :
تجاری
تیم اجرایی :
استودیو طرح و ساخت آدمون، میثم بهرامی
كارفرما :
شرکت استیل فرم
عکاسی پروژه :
پرهام تقی اف
جوایز کسب شده :

رتبه دوم جایزه معماری و معماری داخلی ایران، در گروه ساختمان‌های عمومی، فصلنامه معماری و ساختمان،‌ ۱۳۹۹
فینالیست جایزه معمار، در بخش ساختمان های عمومی، ۱۳۹۹

توضیحات فارسی

پروژه‌ در یکی از محله‌های جنوبی تهران به نام حمام‌چال قرار دارد. دیوارهای ممتد آجری از ابتدای کوچه تا انتها ادامه پیدا کرده‌اند و ساختمان‌های با قدمت بیشتر از صد سال پشت این دیوارها قرار گرفته‌اند. هم‌جواری این منطقه با بافت تجاری چهارراه سیروس و بازار اطراف باعث شده است که ذیل طرح تفصیلی جدید و نیاز به گسترش این بافت کاربری تغییر کند و ساکنین محله به جابجایی و تبدیل خانه‌های قدیمی خود به واحدهای تجاری سوق داده شوند. اکنون با قدم زدن درون آن، چرخ‌های بارکشی را می‌بینید که از میان کارگران و موتورهایی که بسته‌های بزرگ را به ترک خود حمل می‌کنند در تکاپوی باز کردن مسیر هستند. مشتریان به سرعت از این میان و از حمام‌چال عبور می‌کنند تا به بافت تجاری آن‌سوترها برسند.

با توجه به فقر محله و درگیری آن با مشکلات محله‌های فقیرنشین، این تبدیل بافت به شکل نادرست صورت گرفته است و محله مورد بی مهری واقع شده است. حمام قدیمی محله که نام کوچه برداشته از آن است اکنون متروکه شده است، ساختمانش مسدود شده و از حیاطش برای پارکینگ موتورهای بازار استفاده می‌شود. حمام‌چال کنونی در کنار تعدادی خانه‌ی قدیمی که اکنون هم ساکن دارند، خانه‌هایی دارد که از آن به عنوان انبار استفاده می‌شود. درون بعضی خانه‌ها کارگاه‌های کوچک و دلگیر کار می‌کند. خانه‌هایی دارد که مخروبه و متروکه است. خانه‌های محله یک‌سر خشت و آجر هستند و تیرک‌های چوبی بیرون‌زده از کناره‌های سقف آن‌ها نشان از دوران سالخوردگی آن‌ها دارد.

مغازه‌های کوچکی این‌جا و آن‌جا در امتداد پوسته‌ی آجری کوچه دیده می‌شوند که به رسم معماری نیم‌بندشان با نماهای شیشه‌ای و تابلوهای نئونی سالم و سوخته‌ی خود این یک‌دستی پوسته‌ی کوچه را خراش داده‌اند. حمام‌چال تنها محل عبور مشتریان است و این طریقه نیازمند دگرگونی است. یک استفاده‌ی تجاری در این محله با خصوصیات مسکونی‌اش چگونه سازگارانه و مدارا کننده با احوال آن رخ دهد؟ ما پاسخ خود را به این پرسش ساختیم.

زمین پروژه در حیات قبلی خود یک خانه داشت و قطعه‌ی آن به تناسب، عمیق و کشیده بود. به نفوذپذیری شوروم با ارجح شمردن فضا نسبت به توده و باز کردن میدان دید در داخل محیط و از بیرون به آن پرداخته شد. ایده‌ی پروژه ایجاد مسیری پیوسته بود که به حمام‌چال متصل می‌شود و فضاهای نمایشگاهی در اطراف آن قرار ‌می‌گیرند. مسیری که از پیش‌ورودی شروع می‌شود، از درون بخش مسقف می‌گذرد و تا فضای باز و انتهای پروژه حرکت می‌کند، مرز میان زون‌های مختلف را کم‌رنگ می‌کند و کلیت را یک‌دست و یکپارچه می‌کند که امیدوارانه به ایجاد کشش و دعوت‌کنندگی می‌انجامد. در نهایت، پاسخ ما به پرسش خود این بود تا با استفاده از بالقوگی‌های سایت خواسته های پروژه را در محدوده‌های زمین منطبق کنیم.

همان‌گونه که در بازار سنتی، مغازه‌های بزرگ در کنار غرفه‌های کوچک و دست‌فروشی‌ها‌‌‌ قرار دارند، در این پروژه نیز سکوهای کم‌عرض در کنار اتاقک‌های کوچک و بزرگ، هر یک کالاهایی را عرضه می‌کنند و مشتریان با قدم زدن داخل مسیر و بازدید از نمایشگاه‌ها محصول مورد نیاز خود را جستجو می‌کنند. در چند جای این مسیر فضای نشستن و گفتگوی مشتریان و فروشندگان قرار دارد. از سکوهای پای دیوار تا سایه‌ی درخت بید انتهایی همه فضای نشستن و تعاملی است که از مقابل پروژه می‌توان مشاهده کرد. در نهایت، طراحی پروژه‌ی شوروم با هماهنگی با بافت اطراف خود، در تلاش بود تا این پروژه با بستر خود مهربان باشد و جزئی از آن دیده شود.

English Description

The project is located in one of the Tehran’s southern neighborhoods named Hamam-Chaal. The continuous walls are extended through the alley and houses with more than a hundred years old are behind them. The adjacency of this area with the bazaar resulted in changing in its use in the city’s detailed plan, from residential to small commercial use.

The passage surrounding spaces will be used for the purposes of sales, exhibiting products, storage, and services. Here and there, there are sitting and talking places for the salesperson and the customers. From the stands nearby the walls to the shade of the willow tree, the interaction spaces are visible for the people in front of the store.

The Steel Form Showroom does not have a different formal approach than its context. It is a new member of the Hamam-Chaal alley that is connected to it recently. Instead of formal encounter with the project that separates it from its surroundings, the Steel Form project is kind to the context and can be seen as a part of it.

Same as the traditional bazaars of Iran which have large stores beside the small ones and the vendors, in this project there are rooms with different sizes and custom-designed stands for displaying the products. That is because there are a variety of steel products with very different specifics from size and shape to weight to display.

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “