لوگو رسانه جهان معماری

سه گانه سپید – استودیو سفید روی سفید

سه گانه سپید

روح اله رسولی، فائزه عارف نظری

استان اصفهان

سه گانه سپید

روح اله رسولی، فائزه عارف نظری

استان اصفهان

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی

مدارک این پروژه فاقد دیاگرام های طراحی می باشد.

پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
سه گانه سپید
موقعیت پروژه :
استان اصفهان
آدرس پروژه :
کاشان، میدان امام حسین، ابتدای خ امیرکبیر، نبش کوچه مخمل 8 ، پلاک 59
شرکت مشاور :
استودیو سفید روی سفید
معمار مسئول :
روح اله رسولی، فائزه عارف نظری
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
110
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
238
دسته بندی کاربری :
چند منظوره
تیم اجرایی :
حسین خداوردیان
كارفرما :
عکاسی پروژه :
محمد حسن اتفاق
جوایز کسب شده :
  • رتبه اول پانزدهمین جایزه معماری ایران در گروه عمومی در بخش بازسازی
توضیحات فارسی

ايده طراحی

” سه‌گانه‌­ی سپید” پروژه‌ای است خرد مقیاس در یکی از شریان‌های اصلی شهرستان کاشان که در مقطعی کوتاه اقامتگاه سهراب(سپهری) بوده است. پروژه اما در شرایطی به دفتر ما واگذار شد که نه تنها هیچ نشانه‌­ی شاعرانه‌ای نداشت، بلکه در طول زمان صرفا با هدف سودآوری (بدون در نظر گرفتن محدودیت مساحت پروژه) سه تیپ کاربری متفاوت به آن گنجانده شده بود!

بررسی تاریخچه فعالیت بنا بدین گونه بوده است:

+  مالکیت اولیه: مسکونی (زیرزمین – همکف – اول)

+  مالکیت ثانویه: مسکونی (زیرزمین و اول) + تجاری (همکف)

+  مالکیت فعلی : مسکونی (اول) + تجاری (همکف) + اداری (زیرزمین)
در نتیجه مساله اصلی پروژه نه ایجاد یک معماری شاخص، بلکه دست یابی به یک راه حل جهت حفظ استقلال حدودی کاربری‌ها خصوصا در بخش دسترسی‌­های پروژه بود. محدودیت ثانویه، حفظ جداره‌­ی غربی در موقعیت فعلی با حداقل تغییر شکل در آن بود، چرا که هرگونه تخریب در این جداره کارفرما را ملزم به اجرای عقب نشینی مطابق با طرح تعریض معابر می­‌کرد.
در ابتدا با هدف تفکیک دسترسی­‌ها، دسترسی بخش تجاری صرفا از معبر اصلی و دسترسی بخش­‌های مسکونی و اداری به معبر جانبی منتقل شدند. با توجه به محدودیت‌های مالی و فضایی پروژه و از آنجا که پروژه با هدف سودآوری و نه با هدف بهره برداری شخص کارفرما طراحی می‌شد رویکردمان نه آفرینش فضایی خاص بلکه ایجاد ارزش افزوده با حداقل هزینه بود!
+  طبقه همکف: پیش بینی کاربری کافه برای طبقه همکف، لزوم حفظ ارتباط حیاط و فضای تجاری را تقویت کرد. از طرفی با توجه به موقعیت مکانی پروژه فضای باز حیاط که در امتداد معبر شهری فضایی دعوت کننده است و می تواند جریان شهری را به فضای داخل هدایت کند کاملا در اختیار فضای تجاری قرار گرفت.
+  زیرزمین: در این طبقه از آنجا که نوع دقیق کاربری مشخصا تعریف نشده بود، تامین نور و تهویه زیرزمین تنها مساله اصلی بود.  ایجاد گودال باغچه راه حل پروژه بود که با توجه به محدودیت سطح حیاط سقف آن با گریلیوم پوشانده شده است.
+  طبقه اول: سکونت سهراب در این تراز بهانه‌­ی ایجاد یک فضای فعال در کنار معماری عملکردگرای پروژه بود. خلق جداره‌­ای که برای مقطعی کوتاه ذهن مخاطب را به ساکن قدیمی پروژه معطوف کند برایمان کافی بود. سازماندهی فضایی پروژه در این طبقه منطبق با مساحت پروژه در ساده ترین شکل ممکن است. با توجه به عدم لزوم نورگیری برای اتاق خواب در شهرستان کاشان ! متقاعد نمودن کارفرما برای جانمایی اتاق در جداره‌­های نورگیر غیر ممکن بود. این محدودیت موجب شد با ایجاد یک گشودگی در سقف نه تنها نور اتاق تامین شود بلکه سایه درختان جانمایی شده در بام قاب هایی هایی دینامیک، یادآور دوره ای از آثار تجسمی سهراب را در ساعات مختلف روز در کف و دیوار اتاق خلق کند!
در طراحی پروژه با استفاده از جزئیاتی کمینه گرا در ساختار با صرفه جویی در هزینه‌­ها، تلاش مان ایجاد یکپارچگی و هم­خوانی بیان پروژه در فرم، مصالح و جزییات در داخل و خارج بنا بوده است.

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “