لوگو رسانه جهان معماری

ویلا 99 _ استودیو معماری امبیانس

ویلا 99 _ استودیو معماری امبیانس

حسین شهدی

استان فارس

ویلا 99 _ استودیو معماری امبیانس

حسین شهدی

استان فارس

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی

مدارک این پروژه فاقد دیاگرام های طراحی می باشد.

پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
ویلا 99 _ استودیو معماری امبیانس
موقعیت پروژه :
استان فارس
آدرس پروژه :
شهرستان شیراز ۱کیلومتر بعد از پلیس راه شیراز-اصفهان
شرکت مشاور :
استودیو معماری امبیانس
معمار مسئول :
حسین شهدی
تیم طراحی :
نجمه کریمی، آرمینا دهقانی
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
3700
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
400
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
هادی قندی، محمد حسین امینی نژاد
كارفرما :
هادی قندی
عکاسی پروژه :
آرش اختران
جوایز کسب شده :
  • کسب مقام شایسته تقدیر در مسابقه بین المللی کیوسکدیا ‌| ۲۰۲۳
توضیحات فارسی

سایت این پروژه در منطقه حومه شهر شیراز و در امتداد جوی آب رکنی که در اشعار حافظ از آن یاد شده قرار گرفته است.

ویلا با متراژ تقریبی ۴۰۰ متر مربع در باغی به مساحت ۳۷۰۰ متر مربع با درختانی کهن بدون قطع وآسیب به حتی یک درخت طراحی وساخته شده است. با توجه به اینکه قدمت درختان موجود به حدود صد سال هم می‌رسید طراح را برآن داشت تا ویلا را به صورت احجامی به هم پیوسته در کالبد باغ و در بین درختان به گونه‌ای جای دهد که مرز بین تمامی فضاها با فضای سبز بیرون به حداقل برسد و تا حد امکان در تعامل و دسترسی با یکدیگر باشند.

زمین از دو تراز اصلی تشکیل شده که باغ را به دو نیم تقسیم می‌کند. اتاق‌های خواب در تراز پایین تر و بادید مستقیم با باغ قرارگرفنه‌اند. سپس باکسی شفاف که ارتباط بین لابی واتاق‌ها را برقرار می‌کند و پله‌های بین دو تراز را در خود جای داده است. بعد از آن لابی اصلی قرار دارد که از یک سو به استخر و فضای باغ مشرف است و از سوی دیگر به مسیر درب اصلی باغ منتهی می‌شود. سالن اصلی، سرویس مهمان، آشپزخانه و نشیمن در لایه بعدی به لابی وصل می‌شوند و در نهایت اتاق که از طریق یک وید که پله‌ای دورانی را در خود جای داده است بر روی حجم زیرین قرار گرفته است.

کاربری این اتاق جهت استراحت، مطالعه و البته چشم انداز سراسری به کل سایت در نظرگرفته شده. یکی از چالش‌های طراحی قرارگیری باغ در مسیر اصلی سیلاب بود. هدایت و انتقال آب به صورت غیر اصولی توسط یک کانال قدیمی به باغ مجاور صورت می‌گرفت. طراحی و اجرای سیل بند و هدایت آب به گونه‌ای که درخدمت طرح فضاسازی باغ باشد و دسترسی به آن جهت لای روبی و کنترل در هر لحظه امکان پذیرگردد از اقدامات مهم تیم طراحی و اجرا در این پروژه است. متریال سنگ لاشه کرم رنگ که همسویی بسیاری با قدمت باغ داشته باشد به عنوان متریال اصلی بدنه احجام و سیمان تخت بر روی جداره‌های نما به عنوان متریال دوم انتخاب گردید. استفاده از فلز با زنگاری از کهنگی به گونه‌ای صورت گرفته که گویی در لحظه‌ای از تاریخ، زمان ایستاده است و این فلزات به همان شکل درآن لحظه تا همیشه مانده‌اند. تلاش طراح در طراحی و ساخت این احجام و همچنین درب، دستگیره و قفل، لوستر، باربیکیو، سینک و شیرالات موجود در فضای بیرون با استفاده از فلزات زنگار گرفته اما با رویکردی متفاوت و مکانیکی به عنوان عضوهایی مستقل که به کالبد باغ اضافه شده‌اند، بر این بوده است که تناقضی ظریف و شیرین را در ذهن مخاطب ایجاد کند که گویی این احجام و اجسام درعین قدرت و صلابت ذاتیشان، به دامان باغ و طبیعت کهن آن پناه آورده‌اند و حتی درجهت خدمت به آن تلاش می‌کنند.

 

 

جهت دسترسی به پروژه‌های بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “