logo

خانه خلاقِ هزاره

خانه خلاقِ هزاره

محمدکاظم هوشمند، علی مقتدری

استان تهران

خانه خلاقِ هزاره

محمدکاظم هوشمند، علی مقتدری

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی

مدارک این پروژه فاقد دیاگرام های طراحی می باشد.

پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
خانه خلاقِ هزاره
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، پارک آب و آتش
شرکت مشاور :
گروه معماری معیار
معمار مسئول :
محمدکاظم هوشمند، علی مقتدری
تیم طراحی :
سارا الیاسی
گرافیک و پرزانته :
رضا فرزانه
تاریخ آغاز پروژه :
1401
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
1100
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
دسته بندی کاربری :
چند منظوره
تاسیسات الکتریکی :
مهدی شاه آبادی
تاسیسات مکانیکی :
مبین طلایی پور
كارفرما :
پارادایس‌هاب
عکاسی پروژه :
استودیو سولو
توضیحات فارسی

در مجموع فرهنگی اراضی عباس آباد پیست اسب دوانی وجود داشت که سال‌های پیش در پارک آب و آتش قابل استفاده بود و پروژه ما در محل نگهداری اسب‌ها (اصطبل) واقع شده بود .
تغییر کاربری از اصطبل به فضای کار اشتراکی برای ما بسیار جذاب و شور انگیز بود. ساختمان اصطبل به دلیل این که سال‌ها متروکه مانده بود نیاز به تعمیرات و نوسازی بسیاری داشت .
با توجه به این که بنا در میان انبوهی از درختان پارک و اتوبان مدرس قرار داشت، طراحی بازشوها برای کشاندن حس و حال خوب به داخل فضا اهمیت دو چندانی داشت؛ پس تصمیم گرفتیم پنجره‌هایی به شکل دایره در طول سالن همکف ایجاد کنیم تا کاربران از فضای بیرون ساختمان محروم نباشند.
همچنین با گشایش در نورگیر‌های سقفی سعی کردیم روزنه‌های نفوذ نور طبیعی را به داخل مجموعه بیشتر کنیم‌. به دلیل این که طول سالن همکف بسیار زیاد بود، با ایجاد دو فضای بیضی در پلان سعی شد تا تفکیک فضایی به شکلی اتفاق بیوفتد که شکل طولی پلان شکسته شود و از نظر بصری کشیدگی سالن احساس نشود‌. این بیضی‌ها برای ما نقش مهمی را ایفا می‌کردند که یکی از آنها ورودی و فضای تقسیم مجموعه را می‌ساخت و دیگری فضای استراحت و آتریوم (حیاط داخلی).
به دلیل وجود ارتفاع مناسب سقف در قسمت غربی بنا، تصمیم گرفتیم نیم طبقه‌ای احداث کنیم تا نیازهای کارفرما را برای اتاق‌های کار کوچک برآورده کنیم. برای این که کاربران این نیم طبقه که اتاق‌های کوچکی دارند از محدودیت فضا رنج نبرند، پنجره‌هایی به سمت داخل سالن اصلی و فضای باز بیرون تعبیه کردیم و همچنین با ایجاد بالکنی در راهرو کناری ساختمان دسترسی به فضای باز را ممکن ساختیم .
برای این که حیاط داخلی مجموعه از هر طرف دید مناسبی داشته باشد، جداره حیاط را به صورت متخلخل در نظر گرفتیم و با بلوک‌های بتنی دست ساز این جداره‌ها را ساختیم. پروسه ی ساخت این بلوک‌ها در کارگاه قسمت مهمی از اجرای پروژه را در بر می‌گرفت .
برای ساخت این بلوک‌ها قالب فلزی طراحی و ساخته شد و بتن پلیمری متریالی بود که انتخاب کردیم.
این جداره به صورت خشک و با استفاده از میلگرد به سقف و کف مجموعه اتصال پیدا کرد تا از استقامت مناسبی برخوردار باشد.
در این جداره حدود ۲۰۰۰ بلوک بتنی در کارگاه و حین انجام عملیات مختلف بنایی ساخته شد که خود از نقاط قوت پروژه هزاره خلاق است.
عملیات‌های انجام شده در این پروژه شامل: تراز بندی کف، زهکشی، عایق بندی دیوار‌های جانبی و کف، احداث سیستم فاضلاب سپتیک، تقویت سازه، جابه‌جایی بادبندها، احداث نیم طبقه، ساخت بنای الحاقی، جابه جایی باکس پله و ورودی اصلی و …

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “