- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های داخلی
- دفتر مرکزی جاباما
ساختمانها موجوداتی زندهاند. آنها طراحی و ساخته میشوند تا براساس کاربری خود تبدیل به محلی برای زیست انسانها شوند و نیازهای ایشان را برطرف کنند. حال آنکه خود نیز نیازمندند؛ نیاز به بازیابی هویت و بازنویسی چشمانداز آینده؛ نیاز به جریان زیستن، به معنای زنده بودن، به زندگی اجتماعی و نیاز به تعاملی نو با محیط پیرامون.
پروژهی بازسازی و طراحی داخلی اینجا( دفتر مرکزی جاباما) نیز درست از همین نیاز، ایده میگیرد.
ایدهای در راستای تلاش برای طراحی هویت بنا و تأمین حداکثری همزیستی و تطابق آن با محیط اطراف و انسانهایی که میبایست در اینجا زیست کاری داشته باشند.
جاباما یک استار تآپ است؛ استارتآپی که به مسافرین در پیدا کردن و اجارهی اقامتگاه در شهرهای مختلف ایران کمک میکند. پیداست که استارتآپ ها و کسب و کارهای اینترنتی در سالهای اخیر با روند قابل توجهی رشد کرده و این شیوهی کسبوکار در کشور ما نیز با مختصات ویژ های که دارد، همزمان با تهدیدها و فرصتهای زیادی مواجه شده که برنامهریزی برای چشمانداز پیش روی آنها را بسیار دشوار کرده است. به همین دلیل اصل هوشمندی و چابکی و مهمتر از آن انعطافپذیری در همهی ارکان، از ویژگیهاییست که برای استارتآپی مانند جاباما ضروری محسوب شده؛ و همچنین برای ما، زمانی که به معماری کردن و طراحی فضا برای چنین مجموعهای فکر میکنیم، این موارد کلیدواژ ه های اصلی به شمار میآیند.
جاباما مجموعهایست نسبتاً بزرگ، از لحاظ ساختار سازمانی و تعدد نیروی کار؛ متشکل از بخشهای مختلف که هر کدام از آنها ضرور تهای فضایی و محیطی خاص خود را دارا بوده، که گردش حرکتی و ارتباط بین این بخشها پارامتری مهم و تعیینکننده در طراحی داخلی این مجموعه به شمار میآید.
همچنین ساعات کاری زیاد باعث ضرورت ایجاد فضایی گرم و صمیمی برای کارمندان و بیش از آن تعریف فضایی پویا و دینامیک با امکان شخصیسازی برای این افراد، میشود؛ ایجاد فضاهایی که کمی دورتر از چهارچوبهای رسمی و اداری، برای کارکنان صمیمیت و احساس راحتی بیشتری به همراه داشته باشند.
قابل توجه است که لحن و زبان طراحی پروژهی اینجا از زاویهی نگاه کاربران و مراجعین برای جاباما اهمیت ویژهای داشته؛ بنابراین با در نظر گرفتن فرهنگ سازمانی، محتواهای پیشنهادی، هویت برند این مجموعه و نیز توجه جاباما به اهمیت شهرهای جنوبی ایران و اقامتگاههای آن در روند رشد خود؛ از کالبد این شهرها، زبان هندسی و فرمی گوشههای گرد، استفاده از عناصر معماری سنتی این خطه مانند المانهای معماری، نوع نورپردازی و استفاده از نور طبیعی، استفاده از پوشش گیاهی و سبزینگی و حس و حال گرم و صمیمی خانههای جنوبی؛ که علاوه بر زیبایی بصری، کارایی و راحتی را نیز برای کارکنان جامابا به همراه دارد، الهام گرفته شده است.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “