لوگو رسانه جهان معماری

فضای تمرین

فضای تمرین

بهادر کاشانی مدنی

استان تهران

فضای تمرین

بهادر کاشانی مدنی

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
فضای تمرین
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو خیابان هانری کربن، کوچه شهرود خانه شماره دوازده
شرکت مشاور :
گروه معماران و مهندسین کندو
معمار مسئول :
بهادر کاشانی مدنی
تیم طراحی :
مریم جوادیان، آیلا شیدایی، تینا تقی زاده
تاریخ آغاز پروژه :
1401
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
365
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
525
دسته بندی کاربری :
چند منظوره
تیم اجرایی :
علی شایگانفرد، داوود شفیعی
كارفرما :
نوید گوهری، سارا اکبری
عکاسی پروژه :
محمد حسن اتفاق
توضیحات فارسی

کارفرمای پروژه حتی قبل از انتخاب ساختمان پروژه، دید واضح و مشخصی از فضای مورد نظر داشت. آنها این فضا را اینگونه توصیف کردند: «فضای تمرین» رویای داشتن خانه ای مستقل برای گروهی از هنرمندان موسیقی و تئاتر، یعنی لذت بردن از همکاری و انجام فعالیت های هنری در فضایی که به دقت طراحی شده و برای چنین تجربه هایی آماده شده است.
با این پیشینه، با همکاری و همفکری بین کارفرما و معمار، مکان ایده آل توسط کارفرما انتخاب و خریداری شد. ساختمان منتخب خانه ای دو طبقه با بیش از ۸۰ سال قدمت و زیربنای ۵۲۰ متر مربع است که در قلب منطقه فرهنگی تهران واقع شده است؛ ساختمان اصلی اما قدیمی که در وضعیت بسیار بدی قرار داشت.
معماری “فضای تمرین” شامل همه چیزهایی است که ارزش و اصالت را در بر می گیرد و اذعان می کند که هیچ چیز برای همیشه ماندگار نیست و هیچ چیز کامل نیست. این طرح به دنبال ایجاد محیطی است که در آن جزئیات دقیق و پنهان باشد و ظرافتی را که در سادگی و اصالت عناصر وجود دارد، قدردانی کند.
طرح نهایی با در نظر گرفتن دسترسی، مناظر و همچنین فضاهایی برای مکث و تقسیم بندی، دسترسی برای افراد ناتوان، تهویه و نور طبیعی ایجاد شد. طبقه همکف شامل یک محوطه توقف ورودی، یک کافه، یک کتابخانه و سرویس های بهداشتی عمومی است. طبقه اول شامل یک ورودی، یک اتاق تمرین، یک بخش اداری، یک دفتر مدیریت و بخش خدمات است. طبقه دوم دارای یک واحد مسکونی با یک راهرو ورودی، یک اتاق نشیمن و ناهارخوری، یک اتاق خواب، یک بالکن، و بخش خدمات است.
یکی از مهم ترین تغییرات ایجاد شده در ساختمان، ورود نور طبیعی به مرکز سازه از طریق نورگیر روی سقف و ایجاد فضای خالی تمام قد از سقف تا طبقه همکف بود. این فضای خالی که دارای یک کف شیشه ای در سطح دوم است و با نرده شیشه ای در سطح اول باز می شود، نور را به باغ واقع در زیر فضای خالی هدایت می کند. در طراحی احجام و عناصر جدید مانند باغ مرکزی در طبقه همکف، چیدمان کاشی های کافه و سرویس های بهداشتی، از اشکال و عناصر موجود ساختمان الهام گرفته شده است. حجم‌هایی که پیشخوان کافه‌ها، پیشخوان‌های پذیرایی و کتابخانه را تشکیل می‌دهند، همگی از گچ ساخته شده‌اند و طوری طراحی شده‌اند که انگار از خود دیوارها بیرون آمده‌اند. استفاده دقیق و محدود از مصالح در بخش‌های مختلف، همراه با تلاش برای بازسازی و ترمیم عناصر موجود ساختمان، با هدف حفظ اصالت و هویت آن است. حتی در مناطقی که عیوب عمداً دست نخورده باقی مانده بودند، شخصیت اصلی ساختمان حفظ شد.
برآیند این پروژه فضایی پویا و چند منظوره است که کاملاً با فعالیت‌هایی که در آن انجام می‌شود هماهنگ است. از سوی دیگر خانه ای با ارزش در یکی از محله های فرهنگی تهران به درستی مرمت و بازسازی شده و این امکان را فراهم کرده است تا سالیان درازی به حیات خود ادامه دهد.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “