لوگو رسانه جهان معماری

خانه شماره ۷

خانه شماره ۷

امین نیشابوری

استان یزد

خانه شماره ۷

امین نیشابوری

استان یزد

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
خانه شماره ۷
موقعیت پروژه :
استان یزد
شرکت مشاور :
استودیو معماری چارنگ
معمار مسئول :
امین نیشابوری
تیم طراحی :
سجاد احرامپوش، غزال عطارها، کیمیا مالکی
گرافیک و پرزانته :
علی فاطمی
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1403
مساحت زمین ( متر مربع ) :
155
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
330
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
احسان افشاری، مصطفی خوبیاری، محمود ابریشمی
كارفرما :
عکاسی پروژه :
خاطره عشقی
جوایز کسب شده :
  • فینالیست جایزه معمار 1403 در گروه مسکونی تک واحدی
  • رتبه دوم در بخش معماری ویلاها جایزه ملی خانه
توضیحات فارسی

خانه شماره ۷، هفتمین خانه در راستای تمرین برای ایجاد تجربه فضایی جدید بود. این خانه روی زمینی به مساحت ۱۵۵ متر مربع در منطقه‌ای جدیدالاحداث در یزد ساخته شد. خانه برای آقا و خانم حسنی و فرزندشان که به‌زودی به دنیا خواهد آمد، طراحی شده است. در محله‌ای که بیشتر زمین‌ها یا بایر بودند یا در حال ساخت.

خواسته‌های کارفرما شامل فضاهایی نظیر یک فضای کار، یک اتاق خواب برای والدین، یک اتاق خواب برای کودکان، و یک اتاق برای خانواده‌ی همسر – که بین یزد و تهران سفر می‌کردند و بخشی از خانه به آن‌ها اختصاص داده شده بود – ما را به طراحی خانه‌ای دوبلکس هدایت کرد. آقا و خانم حسنی خواهان پنجره‌های بزرگ رو به بیرون بودند؛ اما با توجه به مسائل حریم خصوصی و دید که در شهرهای مذهبی مانند یزد اهمیت دارد و برای جلوگیری از دید مستقیم همسایگان، طرح به گونه‌ای شکل گرفت که یک نمای اصلی مستحکم در جلوی بنا ایجاد شد. پشت این نما، یک حیاط دو طبقه‌ای طراحی گردید که تمامی بازشوها رو به این حیاط باز می‌شدند. این طراحی علاوه بر تامین حریم خصوصی، تجربه‌ای فضایی خاص نیز ایجاد کرده و به کانون پروژه تبدیل شد.

حرکت‌ها، پلکان‌های بزرگ، پلی که بر روی تیر قرار گرفته و بازی نور میان فضاها و حیاط‌ها، که شاید در نگاه اول غیرعادی به نظر برسند، دعوت به گشت و گذار در میان فضاهای مختلف و عبور از مرزهای خلق‌شده می‌کنند. این طراحی تجربه‌ای جدید از فضا و فضاهای گوناگون جدیدی را شکل داده است. پلکان از نمای بنا به سمت حیاط‌ها، پله‌های طبقه پایین و مسیر منتهی به پشت بام که روی پل بالای شهر ادامه می‌یابد، با خلق توالی‌های مختلف، تجربه‌ای نوین به ما داد. این سفر به‌طور بی‌پایان امتداد دارد.

درون‌گرایی بنا نتیجه تقلیدی عمدی از معماری گذشته نیست؛ بلکه بازتابی از سبک زندگی، پیش‌زمینه‌ها و محیط زندگی معمار، کارفرما، همسایگان و شهر است که همگی به ایجاد فضایی خانگی و حس آرامش کمک کرده‌اند. ذهنیت معمار عمیقاً در اکوسیستم زندگی در بطن بافت سنتی یزد ریشه دارد. تفکرات و تأملات آن‌ها با این نوع خانه‌ها و احترامی که به همسایگان و محله دارند، آمیخته شده است.

خانه شماره ۷، هفتمین پروژه از ۱۳ پروژه‌ای است که توسط این استودیو طراحی شده تا به مسائل خاص هر پروژه بپردازد و نیازهای فوری کارفرما را برآورده سازد. در این پروژه، عناصری از پروژه‌های دیگر، از جمله استفاده از رنگ به کار گرفته شده است. رنگ آبی برای نشان دادن درون‌گرایی و رنگ سبز برای ایجاد حس آرامش استفاده شده است. در طول مسیر فضایی، رنگ‌ها همانند تابلوهای راهنما عمل می‌کنند: سبز نزدیک شدن به فضایی آرام‌تر را نشان می‌دهد، در حالی که آبی حضور فضایی منزوی را به نمایش می‌گذارد. در این پروژه، به دلیل شرایط اقتصادی در ایران، از مصالح ساده و ارزان مانند سیمان که به‌صورت ظریف و صیقل‌یافته به‌کار نرفته، استفاده شده است.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “