logo

نشست شب کاروانسرا های ایران

خلاصه اطلاعات رویداد

divider
  • نوع رویداد: نشست
  • عنوان رویداد: شب کاروانسراهای ایران
  • برگزار کننده: پایگاه میراث جهانی کاروانسرای ایرانی، ادارۀ کل امور پایگاه‌های ملی و جهانی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری
  • زمان برگزاری: 1403/08/09 | ساعت 17
  • محل برگزاری: تهران، میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، نرسیده به خیابان سی تیر، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سالن خلیج فارس

هفتصد و هفتاد و هفتمین شب از شب‌های بخارا به کاروانسراهای ایران اختصاص یافته است. این نشست با همکاری پایگاه میراث جهانی کاروانسرای ایرانی، ادارۀ کل امور پایگاه‌های ملی و جهانی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ساعت پنج بعدازظهر چهارشنبه نهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود.

در شب کاروانسراهای ایران سیدمحمد بهشتی، سیمون آیوازیان، مصطفی ده‌پهلوان، محمدحسین طالبیان، حمید بینایی فعال، عبدالمهدی همت‌پور و علی دهباشی سخنرانی خواهند کرد.

به گفتۀ ایرانشناس بزرگ ارتور آپهام پوپ، کاروانسراها یکی از پیروزی‌های معماری ایرانی هستند. هیچ جا نمی‌توانیم هماهنگی کامل‌تری از عملکرد و ساختار پیدا کنیم.

در معماری ایرانی، کاروانسراها به‌ویژه در امتداد شبکۀ ارتباطی و اطراف شهرهای اصلی موقعیت منحصربه‌فردی دارند. سیر تحول و گسترش کاروانسراها در ایران در مراحل مختلف تاریخی وابسته به جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و مذهبی مرتبط با شکل‌گیری و توسعۀ آنها بوده است.

ایران در طول تاریخ به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و همچنین راه‌های ارتباطی متعددش، کریدور اصلی ارتباط غرب به شرق جهان بوده و در واقع کاروانسراها مکمل راه‌های فلات ایران محسوب می‌شدند.

شکل‌گیری، تغییر و توسعۀ کاروانسرای ایرانی در دوره‌های مختلف به شرایط اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و سیاسی بستگی داشت. امنیت راه، آسایش تجار، مسافران و زائران در هزاره‌های گذشته، توجه به موارد فوق را به عنوان یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای بشر ثابت می‌کند. این دستاورد تأثیرات قابل توجهی بر تعاملات انسانی بین ملل مختلف در دوره‌های مختلف تاریخی داشته است. و منجر به تغییرات فرهنگی و اقتصادی در سطح جهانی شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وبسایت برگزار کننده

جهت دسترسی به رویدادهای بیشتر به این صفحه از سایت مراجعه کنید.

پست های مشابه

پایان یک فصل مرمت باغ تاریخی گلشن طبس

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

بازدید از باغ موزه نگارستان

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

مرمت ساختمان ثبت ملی بخشداری باینگان کرمانشاه

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “