لوگو رسانه جهان معماری

ویلا/آپارتمان فرعی هفت

ویلا/آپارتمان فرعی هفت

علی نقوی نمینی

استان البرز

ویلا/آپارتمان فرعی هفت

علی نقوی نمینی

استان البرز

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
ویلا/آپارتمان فرعی هفت
موقعیت پروژه :
استان البرز
آدرس پروژه :
کرج، مهرشهر، بلوار شهرداری، خیابان صد غربی، پیچک دوم، فرعی هفت، پلاک 1/284
شرکت مشاور :
مهندسان مشاور نشا
معمار مسئول :
علی نقوی نمینی
تیم طراحی :
شیرین مشیری، امیر لک‌پور، منصور نقدی، مهسا مجتبوی، نیلوفر سودمند، روناک منفرد، فاطمه جعفری، افسانه اسفندیاری، نوید احمدی
گرافیک و پرزانته :
امیرحسین حسین‌زاده، نیکی ظهوریان‌مهر، پردیس سالور، هدی غلامپور، رعنا کریمی
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1402
مساحت زمین ( متر مربع ) :
820
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
2150
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
رایاپارک
تاسیسات الکتریکی :
تایماز خسروی
تاسیسات مکانیکی :
قاسم صادقی
كارفرما :
بابک عطایی مقدم
عکاسی پروژه :
محمدحسن اتفاق
جوایز کسب شده :
  • برگزیده رتبه سوم گروه مسکونی آپارتمانی جایزه معمار 1403
توضیحات فارسی

شکل‌گیری بنا براساس متن و همسایگی

ویلا/آپارتمان فرعی هفت؛ ساختمانی است مسکونی دارای سه واحد: طبقه اول یک آپارتمان فلت. طبقات دوم و سوم شامل دو واحد دوپلکس شمالی و جنوبی. طبقات همکف و زیرزمین شامل لابی، فضاهای خدماتی و رفاهی از جمله سالن ورزش، استخر و امکانات وابسته، پارکینگ و انبارها و سایر فضاهای وابسته.

مهرشهر به‌عنوان بستر کلان طرح وجود ارتباط بین بنا و زمینه سبز و مطلوب بستر را لازم می‌آورد. ازاین‌رو بنای فرعی هفت یک توده متخلل است از حیاط‌ها و تراس‌ها که جانمایی و هندسه هریک از بستر کلی و همسایگی بلافصل تاثیر پذیرفته.

وقتی قواره‌های زمینِ شهری عمق زیاد و اصطلاحاً بَرِ کم داشته باشند، قانون‌گذار به جهت اطمینان از تامین نور طبیعی و تهویه طراحی را ملزم به تعبیه نورگیر می‌کند. طرح – بازیگوشانه –  با ضابطه بازی کرده؛ تکه‌ای از حجم عقبی را به جلویی منتقل کرده و از روی سر حیاط ایجاد شده، آن‌ها را با پلی به هم وصل کرده. این تمهید مسئله اشراف واحد جنوبی به حیاط را منتفی می‌کند. حیاط ایجادشده، که قبل از هرچیز برای واحد دوپلکس شمالی نور جنوب ایجاد می‌کند و واحد شمالیِ متعارفاً نامطلوب را تبدیل می‌کند به شاید مرغوب‌ترین واحد بنا.

طراحی با قاچ کردن فرم در اولین اقدام و بعد دوطبقه کردن این شکاف، نوعی حیاط مطبق ایجاد کرده‌است. در طبقه اول این حیاط پلان مُطَوّل را به دو سکانس می‌شکند و در یکی فضاهای عمومی و در دیگری فضاهای خصوصی را جای می‌دهد. تراز دوم حیاط -چنان‌که گفته شد- حیاط مرکزی دوپلکس شمالی است.  در این حیاط نکته‌ای هست:  ورود به این حیاط از طریق راه‌پله، ارتباط متعارف عمودی و فضای تقسیم آشنای میان واحدهای آپارتمانی صورت می‌گیرد، طوری‌که انگار قرار است وارد آپارتمان شوی، در حالی که حیاط مستقل واحد شمالی انتظارت را می‌کشد: نوعی آشنایی‌زدایی از سلسله مراتب متعارفِ حیاط-لابی-تقسیم – واحد.  جداره‌ای شامل سبزینگی، اشراف تراز بالا به تراز پایین را رفع می‎‌کند.

کم‌عرض بودن نما مشخصاً امکان جلوه‌گری نما را کم می‌کند. حیاط مرکزی بنا البته فرصتی است برای جبران. جبهه‌های شمالی و جنوبی حیاط وسط، درواقع امکان ایجاد دو نمای دیگر را فراهم می‌کند. از آنجا که این نماها به دوپلکس شمالی متعلق هستند و جایی بر آن‌ها مشرف نیست، فرصت ایجاد یک پوست شفاف سرتاسری برای جبهه جنوبی حیاط دست می‌دهد. با این تمهید حالا نمای اصلی سه‌برابر طول دارد، فقط دوتای‌شان به سکانس‌هایی درونی‌تر منتقل شده‌اند.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “