- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های داخلی
- ساختمان اداری تجاری پارمیدا
پهنای قابل توجه بستر پروژه و لزوم تاکید بر وجود ورودی مناسب در کنار توجه به موقعیت راه پله و آسانسورها موجب شده تیم طراحی ساختمان را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم کنند. این اقدام موجب شده تناسبات بهتری از حجم، پویایی و شکل پذیری را در این ساختمان شاهد باشیم. در گام بعدی کاربری اداری تجاری پروژه با حفظ وحدت کلی مجموعه در حجم نمایان می شود. کاربری های تجاری موجود در ساختمان با رعایت قوانین و مقررات شهرسازی از بخش های اداری که در قسمت بالای بنا قرار دارند متمایز شده اند. از طرف دیگر تاکید بر ویژگیهای دوگانه شفاف- نیمه شفاف و تاریک- روشن در نمای ساختمان نیز به جداسازی کاربریهای تجاری و اداری به لحاظ بصری کمک میکند.
کاربریهای تجاری دارای پوسته های شفاف هستند و برخلاف آنها، فضاهای اداری دارای پوسته های متخلخل هستند که بر روی حجم اصلی خود نمایی می کنند. این پوسته مجوف علاوه بر این که باعث جداسازی کاربری ها می شود عملکرد مناسبی به لحاظ اقلیمی در قسمت جنوبی و آفتابگیر پروژه داشته و علاوه بر تامین نورگیری لازم برای فضاهای اداری امکان کنترل پرتوهای نور خورشید را نیز در در این فضاها فراهم میکند.
پیش آمدگی قسمت های مختلف نمای و بافت مثلثی آن موجب شده حجم ساختمان از حالت سکون خارج شود و پوسته خارجی دارای فرمی پویا باشد. از جمله مزایای این کار امکان ایجاد تنوع در طرح و نقشههای دفاتر و نیز هویت بخشیدن به آنها در نمای شهری است . از این نکته نیز نباید غافل شد که تقسم نمای در پوسته خارجی به قطعات بزرگ مثلثی، نشان از تأثیر هندسی زمین پروژه داشته و به صورت کاملاً ملموس در نمای ساختمان دیده میشود.
پوسته پویایی خارجی تاثیر زیادی بر روی فضاهای داخلی دارد به نحوی که در داخل ساختمان می توان انواع جدارههای نورگذر را مشاهده کرد که هر کدام ویژگی های هندسی مخصوص به خود را دارا می باشند. به عبارت دیگر این دیوارهای شبکهای عنصر اصلی طراحی در داخل ساختمان بوده و سایر عناصر داخلی مانند سقفهای کاذب روشنایی ها و کفپوش ها بر اساس این ایده طراحی شدهاند. در طراحی این بنا تمرکز اصلی طراحان بر روی به حداکثر رساندن امکان استفاده از نور طبیعی در فضاهای داخلی و جانمایی راهروهای دسترسی در سمت غیر نورگیر بوده است.
دیوار شیشه ویترین ها تنها مرز بین داخل و خارج ساختمان در قسمت تجاری بوده و موجب افزایش کیفیت فضاهای فوق می شود. ورودی ساختمان با یک عقب روی مشخص کاملاً از واحدهای تجاری متمایز شده است و نهایتاً زنجیرهای به هم پیوسته از جزئیات، عناصر تکراری و نقوش مختلف روی کف پوشها، وسایل روشنایی، بدنههای لابی ورودی، پله ها، باغچه های پشت بام و کفپوش های پیاده رو بر هویت منحصربهفرد ساختمان تاکید دارند.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “