logo

گفت و گو

گفت و گو با : رضا مفاخر

طراح معمار

موضوع گفت و گو :

روش کار یک معمار موفق

گفتگوی چیدانه با رضا مفاخر:

از نظر شما روش کار یک معمار موفق از شروع پروژه تا انتهای آن چگونه باید باشد؟

یکی از تعهداتی که ما در شرکت خود داریم این است که در درجه اول خود را مشاور کارفرما می دانیم. یعنی در ابتدای پروژه کارفرما را خوب می شناسیم، نیازها و دغدغه هایش را می شنویم و اولویت اصلی اش را مشخص می کنیم. در واقع ما خودمان را در پروژه طراحی نمی کنیم، بلکه کارفرما را طراحی می کنیم.

ممکن است در نگاه اول پروژه های ما شبیه بهم و در راستای یک خط فکری دیده شوند، اما با تجربه فضا هر فضا، می توان فهمید که هر کدام دقیقا برگرفته از خواسته و نیاز کارفرما بوده است.

 

با توجه به این موضوع که کارفرماها سلیقه های متفاوتی دارند و حتی این سلیقه، به خصوص در معماری امروز، به سمت ساختمان ها و نماهای لاکچری و رومی می رود، شما چگونه پاسخ گوی این نیازها هستید؟

در برخورد با کارفرما دو مرحله وجود دارد: اولین مرحله، همان طور که قبل تر نیز اشاره شد، خواسته کارفرما و شناخت آن چیزی است که در ذهن او می گذرد. اما مرحله دوم ایده های معماری و اصولی است ک من به عنوان یک متخصص در این زمینه می شناسم و به آن پایبند هستم. ترکیب این دو مرحله با هم، می تواند به ارائه یک تجربه متفاوت در هر پروژه تبدیل شود.

از نظر ما زمانی یک پروژه موفق محسوب می شود که هم معمار کار خود را درست انجام دهد و هم کارفرما از نتیجه نهایی راضی باشد. بنابراین بایددر تمامی مراحل به این فکر کرد که چگونه با حفظ استانداردها و خط کاری خودمان، ارزش افزوده دلخواه کارفرما را در پروژه به وجود بیاوریم.

 

امروزه به واسطه شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام افراد زیادی در حوزه معماری و به خصوص معماری داخلی فعالیت دارند. از نظر شما به عنوان یک متخصص و کسی که شاید بیش تر با معماری داخلی شناخته می شود، چطور می توان تفاوت بین متخصص و غیر متخصص را مشخص کرد؟

به نظر من آن چیزی که در کار یک معمار موفق مهم محسوب می شود، تجربه است. مسلما با عکس و نمون کار خارجی و حرف و … نمی توان پروژه حرفه ای انجام داد. ما هم در ابتدای کار حرفه ای، بدون هیچ رزومه و پروژه خاصی شروع به کار کردیم و اولین پروژه با اعتماد مشتری شکل گرفت. اما برای انتخاب یک معمار موفق، نیاز به مشاور حرفه ای بسیار احساس می شود. بنابراین مخاطبان عزیز بهتر است قبل از هر انتخاب از یک مشاور کمک بگیرند.

 

در رزومه شما لیست بلندی از جوایز ملی و بیش المللی به چشم می خورد که جای حرف بسیار دارد. در مصاحبه قبلی خودتان با چیدانه نیز به همین موضوع اشاره داشتید که شرکت در مسابقات خارجی، چهره معماری ایران را به گونه متفاوت نشان می دهد. هنوز هم بر این باور هستید؟ و برنامه آینده شرکتتان نیز در همین راستا خواهد بود؟

به نظر من بخش هنرمند بودن در کار ما یک رسالت جدایی را به وجود می آورد و آن هم این است که به عنوان نماینده و سفیر ایران در عرصه های بی المللی ظاهر شده و بتوانیم پتانسیل های بالایی از معماری ایرانی را به نمایش درآوریم. ما هم همچنان در این راه گام برخواهیم داشت.

 

 

پست های مشابه

نشست نامعمارانه ترین عنصر معماری

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

روایت زنان از سکونتگاه های پیرا شهری

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نشست نمایش فیلم و گفت‌وشنود جمعی درمورد فیلم‌ “فیلارمونیک لوکزامبورگ”

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “