logo

ویلای کوهروان

ویلای کوهروان

نسترن نصیری، حسن اسناوندی

استان تهران

ویلای کوهروان

نسترن نصیری، حسن اسناوندی

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
ویلای کوهروان
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران، دماوند، روستای خسروان، نبش کوچه آبشار
شرکت مشاور :
دفتر معماری فرامتن
معمار مسئول :
نسترن نصیری، حسن اسناوندی
تیم طراحی :
شقایق محمودی، سوگند خطیب پور
گرافیک و پرزانته :
سوگند خطیب‌پور، شقایق محمدی
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1402
مساحت زمین ( متر مربع ) :
615
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
650
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
گروه ساختمانی کیمیا، محمد‌علی معززی، حسن اسناوندی، شرکت آن لایتینگ (نورپردازی)
تاسیسات الکتریکی :
وحید قاسمی
تاسیسات مکانیکی :
فرنود آیین‌دار
كارفرما :
ناصر محمدی
عکاسی پروژه :
علی میرشفیع
توضیحات فارسی

روستای خسروان یکی از روستاهای شهرستان دماوند است که از غرب با روستای آینه‌ورزان، از شرق با روستای جابان، از شمال با رشته‌کوه‌ البرز و از جنوب با محور تهران-فیروزکوه همجوار است. این روستا در ضلع شمالی محور مذکور و در پانزده کیلومتری دماوند واقع شده است. همین امر سبب شده تا زمین‌های این روستا چشم‌انداز مناسبی به دشت آبسرد داشته باشند.

زمین ویلای کوهروان که بر روی دامنه “زرین‌کوه” واقع شده است از سمت شمال با زمین‌های منابع طبیعی که ساخت‌و‌ساز بر آنها غیر مجاز است همجوار شده است. شیب زیاد زمین و همچنین برنامه پروژه ما را بر این داشت که توده را در لایه‌های پلکانی سازماندهی کنیم. به همین منظور زمین را به صورت پله‌ای در سه تراز خاکبرداری کرده و از این طریق موازنه بهینه‌ای را میان حجم خاک‌برداری و بنای ساخته شده برقرار کردیم.

برنامه پروژه با توجه به حداکثر ارتفاع مجاز ۱۰/۵۰ متری از سطح زمین در سه طبقه همکف، اول و دوم سازماندهی شد. به گونه ای که در تراز پایینی جکوزی و پارکینگ همتراز حیاط، در تراز میانی به دلیل موضوع محرمیت، فضاهای خصوصی و طبقه فوقانی به دلیل چشم‌انداز مناسب و همچنین سطح اشغال بیشتر به فضاهای عمومی اختصاص یافت. با توجه به اینکه متراژ مورد نیاز فضاها در طبقات مختلف از پایین به بالا متغیر بوده و افزایش می یافت، توانستیم برنامه پروژه را با توجه به شیب و خاکبرداری پله ای  زمین در لایه های خاکبرداری شده سازماندهی کنیم.

همجواری توده و خاک تامین نور و دیدومنظر برخی از فضاهای سکونتی را در معرض آسیب قرار داد؛ به همین منظور توده را از ضلع جنوب‌شرقی خالی کردیم. فضای خالی حاصل را در سه تراز موجود به هم متصل کردیم به طوری که در تراز پایینی پلکان اصلی پروژه، در تراز میانی حیاط مرکزی و در تراز بالایی آتریوم را جانمایی نمودیم. ارتباط میان دوگانه زمین پله‌ای و بنا از طریق فضای خالی پیوسته میانی برقرار شد. براساس همین دوگانه‌گی متریال زمین پله‌ای را از سنگ‌های به دست‌آمده از خاک‌برداری انتخاب کرده و در مجاورت آن برای متریال ساختمان از سنگ سفید خراشیده شده استفاده کردیم تا بتوانیم تاکید مضاعفی بر دوگانه زمین و بنا به وجود آوریم.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “