لوگو رسانه جهان معماری

موزه کوشک احمدشاهی به دلیل عملیات عمرانی تعطیل شد

تعطیلی موزه کوشک احمد شاهی به دلیل عملیات عمرانی

 

 

موزه کوشک احمد شاهی نیاوران به دلیل عملیات عمرانی و تعمیرات به مدت ۲ روز تعطیل است.

موزه کوشک احمد شاهی نیاوران به منظور انجام عملیات عمرانی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۶ و ۷ شهریورماه پذیرای بازدیدکنندگان و گردشگران نیست.

عمارت کوشک احمدشاهی اواخر دوره قاجار برای خوابگاه ییلاقی احمدشاه در میان باغ نیاوران با مساحتی بالغ بر ۸۰۰ مترمربع در ۲ طبقه با سقف شیروانی بنا شد. از ویژگی‌های عمده این بنا تزئینات و نمای آجری به کار رفته در سرتاسر نمای بیرونی آن است. این عمارت در دوره پهلوی دوم پس از مرمت و تغییر مبلمان داخلی به عنوان محل سکونت رضا پهلوی مورد استفاده قرار گرفت.

علاقه‌مندان برای بازدید از مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران می‌توانند در شش ماهه نخست سال همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۸ به این مجموعه مراجعه کنند و این مجموعه تا ساعت ۱۹ فعال است.

کوشک احمد شاهی در کاخ نیاوران قرار دارد. این کوشک در کنار کاخ اصلی که محل اقامت خانواده محمدرضا پهلوی بود و کاخ صاحبقرانیه که قدیمی‌ترین بنای موجود در این مجموعه است، اواخر دوره قاجار به عنوان خوابگاه ییلاقی احمدشاه قاجار در میان باغ نیاوران با مساحت ۸۰۰ متر و در دو طبقه بنا شد. این کوشک محل اقامت رضا پهلوی تا پیش از انقلاب بوده‌است.

معماری کوشک احمد شاهی

ورودی ساختمان در ضلع جنوب غربی کاخ قرار دارد که با تعدادی پله و از کنار حوض کاشی کاری به کوشک ختم می‌شود. از خصوصیات این بنا تزئینات و نمای آجری استفاده شده در سرتاسر نمای بیرونی ساختمان آن است. طبقه همکف این ساختمان متشکل از یک سرسرا است که حوضی از سنگ مرمر در وسط آن واقع و شش اتاق و دو راهرو نیز در اطراف آن وجود دارند.

طبقه دوم کوشک احمد شاهی نیز از یک سالن مرکزی و ایوان سرتاسری چهار طرفه تشکیل شده‌است. از سالن مرکزی این طبقه به عنوان اتاق موسیقی استفاده می‌شد که در چهار طرف آن قفسه‌های چوبی ویترین دار نصب شده‌است. این ایوان از ۲۶ ستون مدور با نمای گچی و شش ستون با مقطع مربع قطور با نمای آجری تشکیل شده‌است. این بنا که در حدود یک قرن قدمت دارد، اطلاعاتی دربارهٔ تاریخ و بانی آن در دسترس نیست. تا به امروز هیچ‌گونه مدرکی قابل استنادی که به تاریخ بنا دلالت کند به دست نیامده است. شیوه معماری و سبک بنا به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد.

پست های مشابه

وبینار آشنایی با ساختمان های سبز

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

فولاد؛ماده‌ای که ساختار معماری قرن بیستم را شکل داد

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

پایان عملیات مرمت مسجد تاریخی میرعماد کاشان

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “