logo

ویلا خانه راشنان

ویلا خانه راشنان

بهروز شهبازی

استان اصفهان

ویلا خانه راشنان

بهروز شهبازی

استان اصفهان

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
ویلا خانه راشنان
موقعیت پروژه :
استان اصفهان
آدرس پروژه :
اصفهان، روستای راشنان
شرکت مشاور :
استودیو معماری همان
معمار مسئول :
بهروز شهبازی
تیم طراحی :
مسیح مشگ فروش، کیمیا محمدی، شراره پولادساز(طراح داخلی)
گرافیک و پرزانته :
کیمیا والیانی، شراره پولادساز، کیمیا محمدی، زهرا شکرالهی، آناهیتا لسانی، مریم شکرالهی، فراز طهماسبی، احمد موسویان، مسیح مشگ‌فروش
تاریخ آغاز پروژه :
1398
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
870
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
506
دسته بندی کاربری :
مسکونی
تیم اجرایی :
مهندس آبخفته و همکاران، مهندس آبخفته، مهندس شریفیان، مهندس زاهدی، احمد موسویان
تاسیسات الکتریکی :
مهندس داوودی
تاسیسات مکانیکی :
مهندس جهانگیری
كارفرما :
آرزو قوامی
عکاسی پروژه :
محمدسروش جوشش، محمدرضا زارع
توضیحات فارسی

ویلاخانۀ راشنان وقتی به ما رسید ساختمانی در مرحله سفتکاری بود در یک زمین باغی در روستایی نزدیک به شهر. اسکلت ساختمان خبر از ساخته‌شدن یک ویلای تیپ می‌داد که نظیرش زیاد است. اسکلتی با طرح پلانی تقریباً نه‌بخشی که گویی بازترجمه‌ای است پیش‌پاافتاده از معماری گذشتۀ کوشک‌های ایران، بدون مفصل‌بندی و جزئیات فضایی، با تزئیناتی همچون سنتوری و تاج پیشانی. در چنین شرایطی بعد از برپایی سفت‌کاری بنا، کارفرمای پروژه به این نتیجه رسیده بود که بیش از این می‌خواهد: ویلایی که فقط ویلای فراغت تعطیلات نیست، بلکه می‌تواند نقش خانه را هم ایفا کند و خودش مستقل باشد، نه بدیل کوتاه‌مدتی برای یک خانۀ شهری. همچنین برخی از خاطرات گذشتۀ او از فضاهایی که پیش‌تر تجربه کرده است در آن قرار بود محقق شوند و کلیشۀ پیشین از پس آن برنمی‌آمد. این پروژه به همین دلیل تجربۀ شیوایی بود از خودآفرینی معمارانه‌ای که با خواسته‌های کارفرما در رابطه‌ای گفتگویی است.

پیش از هرچیز با حل مسائل اسکلت ازپیش‌موجود سروکار داشتیم. طرح دو اشکوبۀ پیشین با تفکیک قاطع دو طبقه در نما، بسیاری از ارتباط‌های بصری درون و بیرون را که منظر طبیعی چشمگیری هم داشت، الکن کرده بود. به همین دلیل در قدم اول در طرح تازه این خط تفکیک برداشته و دید به بیرون بازتر شد. وُیدی که در سقف وجود داشت، تا پایین گشوده شد و نقش یک «میان‌خانه» را گرفت. میان‌خانه‌ای که ستون فقرات مفصل‌بندی فضایی داخل است و به جای آنکه فضاهای عمومی و خصوصی را در تفکیکی قاطع ببیند، میان آن‌ها یک طیف برقرار می‌کند و به آن‌ها قوام می‌دهد. طراحی و الحاق ورودی جدید و ایجاد پل غلام‌گردش‌گونه‌ای که در اشکوب دوم می‌چرخد نیز در جهت همین پیشروی و پرداخته‌ترکردن مفصل‌بندی‌های اسکلت نه‌بخشی پیشین است. مفصل‌بندی‌هایی که هم جریان زندگی را متعادل‌تر و متناسب‌تر می‌کند، هم تجربۀ زیستن در کنار کوه و درخت و حضور در یک منظر طبیعی را محقق‌تر می‌کند.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “