- خانه
- معرفی پروژه
- پروژه های داخلی
- اقامتگاه-خوابگاه دختران بی سرپرست خوانسار
خوابگاه دختران بی سرپرست
دکتر احمد ملکی، کارفرمای پروژه، در سال ۱۳۷۰ زمین پدری اش در خوانسار را جهت ساخت درمانگاه اهدا کرد، اما با گذشت زمان و پس از بدقولی های اداره بهداشت، سال ۱۳۸۹ تصمیم بر ساخت بنایی عامالمنفعه با مشورت ما گرفت. در سال ۱۳۹۲ پس از اتمام ساخت و بهرهبرداری اولیه، دکتر ملکی درگذشت.
۱) بي ريايى اجرايى
در پروژهی حاضر اصل را گذاشتیم بر پرهیز از ریاکاری در اجرا. خواست کارفرما اجرای سریع بود و هزینه كم پس ناچار بودیم در تکنولوژی ساخت پروژه تغییراتی بدهیم. نازککاری را حذف کردیم و پوشش نهایی کف شد همان بتن سازه و دیوارها، بیرون و درون، همان آجر سفتكارى،سعى شد که هزینههای نگهداری از ساختمان هم به حداقل برسد. سقفها همه کاذب شد و داکتهای دیواری منظم تاسيساتى براى دسترسى در سرتاسر فضاها پیشبینی شد.
۲) چالش با پیچیدگیهای عقیدتی شهرهای کوچک
بالکنهای بیرونزدهی بنا که با تقویم و آیینهای مردم شهر هماهنگ میشود، تمرین حجاب اختیاری هم هست. بود نبودش به ارادهی دختران است. به دركش از خودش و دنیای پیرامونش و دیالوگی است برای به روز کردن سنت و بستر طرح تا به مردم متعصب شهر بفهماند که به روز باشند با تقویم، مثل ساعت.
۳) در آغوش تاریخ
این که اقامتگاه درست جایی میان مثلث تیمچه و مسجد رییسان و خانهی ابهری خوانسار قرار گرفته فرصتی بود که زیستن میان یک بافت تاریخی قدمتدار به پروژه و ساکنانش ارزانی کرد تا تاریخ بشود خانوادهشان و گذشتهشان و پيشنهاد ساخت اقامتگاه در عوض درمانگاه به همين دليل به باني داده شد.
۴) خانه
معماری داخل مجموعه را خیالانگیز کردیم. قوس و آسمان باز و حیاط کوچک در آن گنجانديم و خوابگاه را رفتهرفته به سمت خانهشدن سوق دادیم. احترام به تکتکشان، به فضای شخصی و خلوتشان گذاشتیم و از سالنهای خواب پرهیز کردیم و اتاق و نشيمن و بالکنهای اختصاصی برای هر اتاق پیشبینی کردیم و هستهی مرکزی ساختمان را اختصاص دادیم به مرکز ارتباطات فضايى و اجتماعى و حال خانه رو به خوابگاه آورديم با تغيير دياگرام سالن به اتاق.
” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “