لوگو رسانه جهان معماری

رستوران بازار

رستوران بازار

حمیدرضا گذریان

استان تهران

رستوران بازار

حمیدرضا گذریان

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات
اطلاعات پروژه
نام پروژه :
رستوران بازار
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
بازار بزرگ تهران، راسته مسگرها
معمار مسئول :
حمیدرضا گذریان
تاریخ آغاز پروژه :
1397
تاریخ پایان پروژه :
1397
مساحت زمین ( متر مربع ) :
180
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
280
دسته بندی کاربری :
رستوران
تیم اجرایی :
مصطفی علیپور
كارفرما :
مصطفی علیپور
عکاسی پروژه :
پرهام تقي اف
جوایز کسب شده :

مقام سوم در جایزه معمار، در بخش بازسازی، 2018

توضیحات فارسی

بنای مورد نظر در بازار بزرگ تهران در داخل یک کوچه بن بست قرار دارد که برای رسیدن به آن باید از میان راسته‌ها و رسته‌ها با آن گنجینه طاق بندی و آجر کاری ها عبور کرد. در روند بازسازی مداخلات در دو بخش صورت گرفت:

۱) فضاسازی داخلی با بودجه محدود و ارتباط درون با بیرون
۲) ساماندهی اوضاع نامناسب پیرامونی بنا

کاربری بنا از فروشگاه پوشاک به رستوران تغییر داده شده است. کاربران آن کسبه بازار و مراجعه کنندگان روزمره هستند. با توجه به ابعاد مختلف بازار در گذشته، ایجاد فضاهایی که به عنوان پاتوق گروهی بتوان با آسودگی به مباحث صنفی و تعاملات اجتماعی پرداخت، می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء بعد اجتماعی بازار داشته باشد.

ساختمان موجود دو طبقه است. در سازماندهی مجموعه، آشپزخانه در طبقه زیرزمین و سالن در طبقه همکف در نظر گرفته شد. طبقه همکف دارای دو بخش با ارتفاع مختلف است. بخش ورودی با ارتفاع ۳ متر که در قسمت میانی از طریق شکستگی موجود در سازه به ۴ متر تغییر ارتفاع می دهد. یک مدول پایه را براساس ساختار موجود پلان سازماندهی کردیم به گونه ای که با حضور در فضا ضمن درک یکپارچگی و سیالیت، خرده فضاهایی را درون فضای کلی درک کنیم. هر یک از خرده فضاهای ایجاد شده در فضای پیوسته رستوران، دارای طیفی از حریم هستند. کاربران مجموعه می توانند بر اساس نیاز(گپ و گفت های صنفی و تعاملات اجتماعی) فضاهایی را با حریم متناسب انتخاب نمایند. محدودیت بودجه یکی از چالش ها در بازسازی بود. در روند بازسازی سعی در استفاده از مصالح ارزان قیمت نمودیم. در این راستا تصمیم به طراحی و ساخت برخی از تجهیزات مانند مبلمان و نورپردازی در کارگاه گرفته شد.

ساماندهی بیرون بنا:
محیط پیرامون بنا در کوچه بن بست دارای آشفتگی بصری و تجمع افراد مزاحم بود. در جهت کاهش آلودگی بصری نمایی ساده طراحی نمودیم و آن را تا یکی از خطوط اصلی مجاور بنا امتداد دادیم. همچنین دیوار مقابل بنا دارای آشفتگی بصری زیادی بود که آن را توسط یک نقاشی دیواری سامان دادیم که علاوه بر رفع اغتشاشات بیرونی، کاربران رستوران از داخل با منظر مناسب روبرو شوند. در مقابل بنا یک دست فروش قرار داشت که موجب تجمع افراد مزاحم می شد به گونه ای که این امر از معضلات همسایگان اطراف بنا نیز بود. به کارفرما پیشنهاد اشتغال زایی برای دست فروش مورد نظر در رستوران داده شد. با فعالیت وی در رستوران بخش عمده ای از معضل برطرف شد. با مجموعه اقدامات انجام شده (نقاشی دیوار، اشتغال زایی دست فروش)  محوطه کوچه به آرامش و نظم قابل توجهی دست پیدا کرد.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “