لوگو رسانه جهان معماری

کلینیک پوست و مو پارک وی

کلینیک پارک وی

سولماز تاتاری ، احسان توسلی

استان تهران

کلینیک پارک وی

سولماز تاتاری ، احسان توسلی

استان تهران

ویدیو
ویدیو و انیمیشنی برای نمایش وجود ندارد
دیاگرام های طراحی
پلان و نما
مقاطع و جزییات

این پروژه فاقد مدارک مقاطع و جزییات اجرایی می باشد.

اطلاعات پروژه
نام پروژه :
کلینیک پارک وی
موقعیت پروژه :
استان تهران
آدرس پروژه :
تهران ، خیابان فرشته ، خیابان اخگری ، کوچه آناهیتا ، ساختمان شیشه ای ، پلاک ۲ ، طبقه سوم ، واحد غربی
شرکت مشاور :
شرکت طرح و ساخت ازنو
معمار مسئول :
سولماز تاتاری ، احسان توسلی
تیم طراحی :
نیلا شاه محمدی
گرافیک و پرزانته :
ندا جهانتاب
تاریخ آغاز پروژه :
1400
تاریخ پایان پروژه :
1401
مساحت زمین ( متر مربع ) :
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
دسته بندی کاربری :
درمانی
تیم اجرایی :
طرح و ساخت ازنو
تاسیسات مکانیکی :
مهدی مهرآوران
كارفرما :
دکتر پدرام مهریان
عکاسی پروژه :
استودیو نیمکت
جوایز کسب شده :

– رتبه نخست در بخش طراحی داخلی مسابقه معماری و مردم ۱۴۰۲
– رتبه دوم در بخش طراحی داخلی عمومی در مسابقه بین المللی هنر و معماری ۱۴۰۲
– رتبه سوم در بخش طراحی داخلی فضاهای اداری هشتمین دوره معماران و سازندگان بناهای فاخر ۱۴۰۲

توضیحات فارسی

طراحی داخلی پروژه ی کلینیک پارک وی با مساحتی کوچک (۸۵ مترمربع) و هندسه ای بی شکل در حالی به ما ارجاع گردید که کارفرما نگران از پاسخ نیازهای کمی و کیفی اش، بدنبال استفاده ی حداکثری از فضا بود. گذشته از مقیاس کوچک فضا و پلان نامنظم آن، چالش دیگر پروژه، پنجره های وسیع ضلع جنوبی و رو به بزرگراه مدرس بود که از سویی فرصتی برای تماشای هیاهوی شهری و تامین نور طبیعی بود و از سوی دیگر، نور خیره کننده و گرمای نفوذ یافته از این جام های شیشه ای بدساخت و دستخوش مدروز آن زمانی، چشمان بیننده را تنگ می کرد تا حجم نور را کاهش دهد.

در مرحله ی نخست فضا تا حد ممکن از اضافات تهی می گردد (باتوجه به ارتفاع کم فضا، سقف کاذب ها نیز برچیده شد) و طراحی پروژه با تفکیک فضایی، عملکردی و بصری به دو بخش انتظار و درمان آغاز می شود. دوگانه ی سبز و زبر- سفید و نرم متولد می شود و حجم تندیسی سفید و سیال در فضای محاطی سبز و بافتدار با طنازی فرمی بگونه ای می نشیند که هم پاسخ روابط عملکردی پلان را در هندسه ی نامنظم بدهد و هم با گیرایی بصری، سایه ی کوچکیِ فضا را در نگاه اول مخاطب کمرنگ کند (خطوط تیزگوشه ای که از کنج ها حذف می شوند و در درک مرزهای فضا ابهام ایجاد می کند).

در مرحله ی بعد رسوخ فضای عمومی در کالبد فضای درمانی، محوری عملکردی-بصری را شکل می دهد که مخاطب را تا لحظه ی ورود به اتاق ها مشایعت می نماید و شکافی حداقلی، نور و منظر بیرون را در انتهای مسیر به داخل نفوذ می دهد. روزنی که علاوه بر تفکیک اتاق های درمان، به چشم مخاطب اجازه می دهد فضا را از مرز نمای جنوبی تا لبه ی نمای شمالی دنبال کند. علاوه بر انقباض های فرمی سقف در این محور حرکتی، پوششی متخلخل، سیال و عملکردی خلق می شود که با همگرایی خطوط آن، سعی بر تاکید این راستای نفوذ پذیر دارد؛ پرده ای بافته شده از میله های ظریف که با میزبانی گیاهان رونده سعی دارد سایه ای لطیف برای نور خیره کننده ی پنجره ها بسازد و با رشد آنها در این شبکه ی منعطف، روحی زنده به فضا بدمد. این شبکه در جبهه ی جنوبی با نشیمنگاه مخاطب فرم می گیرد، جلوی پنجره ها قد می کشد، بر روی سقف می خزد، در شکاف انتهای پروژه نفوذ می کند و در فضایی کوچک و کریستالی، حائلی سبز ما بین دو اتاق درمان خلق می کند (با استفاده از تکنولوژی شیشه ی هوشمند، امکان خصوصی سازی دو اتاق در مواقع لازم فراهم می گردد)

تفکیک فضاهای کوچک و رعایت رواداری های حداقلی در اجرای نقشه ها و جزئیات اجرایی، استفاده از سیستم تاسیساتی حجیم داکت اسپیلت و تامین زیرساخت های تاسیساتی مورد نیاز فضای درمانی از چالش های اجرایی برای تغییر کاربری فضای مسکونی و ارتقای کیفیت بساز بفروشی ساختمان بود که قطعا بدون همراه کارفرمایی صبور و مشتاق میسر نمی گردید.

English Description
There is no description for this item

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “