لوگو رسانه جهان معماری

تخریب غسالخانه تاریخی عمو زین‌ الدین در تبریز توسط عوامل ناشناس

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تبریز گفت: تخریب غسالخانه عمو زین الدین به‌ شکل ویژه‌ در دستورکار اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز قرار گرفت.

 

 

سید رامین اسبقی اظهار کرد: اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز علیه عاملین تخریب غسالخانه تاریخی عمو زین الدین و ثبتی محله عمو زین‌الدین تبریز که ششم مرداد ماه توسط عوامل‌ ناشناس تخریب شده بود؛ امروز دوشنبه هشتم مرداد ماه رسما اعلام شکایت کرد.

وی ادامه داد: این اثر ارزشمند تاریخی در حالی تخریب شده است که در سال 1384 به‌ شماره 11979 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و برابر با قانون هرگونه دخل، تصرف، توسعه، مرمت و بازسازی صرفا با تأیید و نظارت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی میسر است.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تبریز در خصوص انجام پیگیری‌های لازم برای تعیین تکلیف تخریب این اثر تاریخی، اظهار کرد: موضوع تخریب غسالخانه عمو زین‌الدین به‌ شکل ویژه‌ای در دستورکار اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز و با همکاری یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان قرار گرفته است تا با شناسایی عوامل و انگیزه، عاملان این تخریب به مراجع قضایی دلالت داده شوند.

اسبقی گفت: برابر با قانون حفاظت از بافت تاریخی- فرهنگی مصوب سال 1396 وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ضمن برخورد برابر قانون با متخلفین و مجرمین، این افراد ملزم به بازسازی عین به عین اثر تاریخی تصرف یا تخریب شده هستند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تبریز بیان کرد: همشهریان عزیز چنانکه در خصوص عامل یا عاملین و انگیزه این تخریب اطلاعاتی در اختیار دارند؛ مراتب را با تماس شماره 09662، مرکز پیام یگان حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور اطلاع دهند.

این بنادر بی‌خبری اهالی رسانه و میراث فرهنگی مرکز تبریز به وسیله لودر  تخریب و با خاک یکسان شد، این در حالی است که  نهادهای مسئول به حفظ و مرمت این اثر تاریخی  قول مساعد داده بودند.

این غسالخانه مربوط به دوره قاجار بوده و به شماره ثبت 11979، و در مورخه 1384/4/5، توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از آثار تاریخی شهر تبریز و در «فهرست آثار ملی» به ثبت رسیده بود.

پست های مشابه

ارسال پرونده «هنر آینه کاری در معماری ایرانی» به یونسکو

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

«معماری» صاحب پیوست فرهنگی شد

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

پایان عملیات مرمت مسجد و مدرسه آقابزرگ کاشان

برای رفتن به صفحه این پست روی دکمه زیر کلیک کنید
مشاهده پست

نظرات پست

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

” تمامی حقوق مادی و معنوی محتوا متعلق به پایگاه خبری جهان معماری می باشد “